Piua este destinată pentru măcinarea ierburilor, condimentelor și a ingredientelor mici . Un obiect nelipsit atat in bucatarie cat si la ritualuri.
Material: lemn. Piua are o formă dreptunghiulară cu tortiță cu laturile înalte, în partea de sus a toartei și sub toartă are o adâncire pentru deget. Este făcută prin tăerea scobirea și mai ales cioplirea rudimentară a unei singure bucăți de lemn.
Deținător |
MIEF - Muzeul de Istorie şi Etnografie Floreşti |
Datare |
Mijloc a secolului 19 |
Autor/Meșter |
Neidentificat |
Loc descoperire |
or. Florești |
Sit arheologic, Zonă etnografică |
Zona de Nord |
Numărul de registru |
№-1 PMC- 1828 |
Proveniență |
Republica Moldova. |
Tehnică |
Taierea,scobirea, cioplirea |
Domeniu |
ETN - Etnografie |
Categorie |
Obiecte de uz gospodăresc |
Lungimea (Cm) |
20,00 |
Lățime (Cm) |
8,00 |